top of page

Viatge Agost 2012

Després de 15 dies de moure’ns per terres Gambianes, ens comencem a sentir part d’aquesta cultura. Hem pogut experimentar el plaer de conviure ben a prop de la gent i de gaudir de l’experiència de sentir que la feina ben feta dóna sempre bons resultats.

 

L’hort de Touba Kolom que vam visitar el passat mes de març, àrid i sec, i amb un petit planter tot just escalfant motors, ha pres forma i ha donat lloc a un espai de 8 hectàrees. Frondós, verd, i fèrtil, abraçat pels vius colors dels vestits de les dones, l'olor de terra mullada i el contacte de la brisa amb la nostra pell cremada pel sol. Cants de benvinguda i clams d’agraïment que ens omplen de satisfacció.

 

L’escola de Djaba Kunda que lluita per trobar el seu lloc i arrencar definitivament i poder acollir en breu els infants més petits del poblat. Tasca gens fàcil sobretot quan els impediments són constants i permanents.

 

I la meravellosa granja d’abelles que ha començat a prendre forma gràcies a l’aportació de Mirada Oberta i totes les famílies de l’escola Ramon Llull. Ens hem sentit part important del procés al poder pintar amb les nostre mans els ruscs d’abelles, al poder viure en primera persona el nostre fuster Dembo qui amb rigorositat i força, ha construït els ruscs. I a poder experimentar el fascinant atreviment de colonitzar un rusc  en plena nit gambiana, sota la humitat del país.

 

Senzillament un cúmul de sensacions meravelloses a les quals us convidem a participar en el nostre futur viatge d’estiu!

bottom of page